A föld alatt


2009.09.15. 15:57 | Szerző: emil | Kommentek: 3

Bookmark and Share

Szombaton délután háromkor kezdődött. A földalatti felöl érkező emberek szokatlan zajfajtát észlelték az aluljáróban – zene volt az.

 

Néhány kitartó zenekar minimál felállásban harcolt az átvonuló vonatok és emberek keltette hangzavarral. A TV stáb jelenléte sugallta, hogy nem egyszerű utcai zenélésről van szó.
Másnap 1-től folytatódott a Gödör előtti teraszon. A múlt underground sztárjai (Peter Ogi, Legát Tibor, Másik János) hunyorogtak a napra és játszották hol egy, hol két szál gitáron az immár földfeletti dalaikat a stílusosan kellemes őszi időben.
A sötétedéssel együtt a zene beköltözött a Gödörbe. Két színpad, közel 30 előadó egy este alatt, 20 perces váltásban, késés nélkül. Aki tudja, mit jelent ez, az a Keleti Blokkot kéri fel fesztiválja levezénylésére legközelebb.
Segítőkész roadok tépték ki a hangszereket az érkező zenészek kezéből és eltüntették valahova, hogy aztán a beállásukra azok megjelenjenek a megfelelő helyen. A Gödör backstage-jében ünnepélyes hangulat, együtt bulizott annyi zenész, amennyi ritkán látható egy helyen. A legidősebbek (Müller Péter? ef.Zámbó?) akár nagyszülei lehetnének a legfiatalabbaknak (Kisszínes, 15 év …) , de mit számít a kor.
Érdekes kombinációkat is láttunk – Pop Iván a Sickratmannel egy Kex dalt adott elő, Péterfy Bori a T. Balival alternatív rockot énekelt, a majdnem feltámadt Bérczesi Robi (Hiperkarma) Biorobot néven lépett fel, Szakcsi Lakatos Béla a Müller Péterrel Joy Division számokat adott elő.
A bejáratnál nem rövidült a hosszú sor, pedig voltak aznap rendezvények még kb. 20 helyen Budapesten. Ennyire népszerű az underground? Hagyjuk az undergroundot.
Számomra és sok más jelenlevő számára ez az este a Zene Ünnepe volt.
 

 

KOMMENTEK


kl

2009.09.19. 19:23

Legáték rockzenekarként (Lumpen Gold) bent játszottak - remekül - úgyhogy nem kellett hunyorogniuk a napra, bár napszemüveg volt Legáton. Ha nem látta a fentebbi szerző, bátran kihagyhatta volna ezt az említést.
A Pop Iván egy Syrius-dalt adott elő Paizs Miklóssal.
20 perc alatt bőven sikerült más helyszíneken is behangolni, a Zöld Pardonban 15 perces műsorok és 15 perces szünet volt tervezve, de a 15 perces beállás sem kellett pl. a PUF-nál.

Frank0 Zer0

2009.10.25. 04:26

Amik készültek interjúk, azok láthatóak lesznek majdan?:D valaha??:D
Písz!

nahataztan

2009.11.16. 18:38

Ennyi, azt se tudja, melyik zenekart látta, csak ír...

KOMMENTÁLD EZT A BEJEGYZÉST


ajax loader