Bartók KamaraszínházBartók Kamaraszínház

1992. július 14-én Dunaújváros Közgyűlése kimondja a Bartók Kamaraszínház megalapítását. Ezzel a Dunaújvárosi Bemutatószínpad közel húsz éves, "staggione" jellegű működése - mely egy művelődési központ szűkös anyagi kereteire és technikai hátterére építve évadonként 2 bemutatót tartott - révbe ért.

Kiszámítható és tervezhető önkormányzati és állami támogatással a magyar színházi életbe immár hivatalosan is beépülve folytatta az 1973-ban elkezdett színházművészeti tevékenységet.
Az 1988-tól működő, félhivatásos státusznak tekinthető Iskolaszínházi Társulattal (működése: 1998 - 2004) együtt önálló és koprodukciós bemutatók nagysikerű sorozatát hozta létra napjainkig. Számtalan, kiemelkedő színművész és rendező vissza-visszatérő munkálkodása jellemezte és jellemzi ma is a Dunaújvárosi Bemutatószínpad majd a Bartók Kamaraszínház működését.
Önkormányzati döntéssel 1999-ben színházunk önálló tánctagozattal bővült. 1999-2003-ig Dunaújváros Táncszínháza, 2004-től a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház néven.
 
Kamaraszínházunk jelenlegi szerkezete és működése
1. Bartók Kamaraszínház
a, önálló bemutatók (évadi 3 felnőtt és 1 gyermek) melyből egy általában koprodukciós bemutatóként kerül színre
b, fogadott vendégjátékok (elsősorban nagyobb szcenikájú ül. zenés produkciók a műsorkínálat teljessége céljából
c, társulatunk évadra és produkciókra szerződött művészekből áll, melynek jelentős része saját "kinevelésű" és vizsgáztatott színművész
d, játszóhelyeink: nagyterem 367 férőhelyes kamaraterem 90 - 100 férőhelyes
2. Dunaújvárosi Bartók Táncszínház 3. Társművészetek és szórakoztató programok
- feladata alapvetően a társművészetek befogadása és közvetítése (klasszikus zene, jazz, egyéb.)

 

HONLAP


VIDEÓ