Cabaret MedranoCabaret Medrano


A 2001-ben alakult együttes egyedülállóan összetett zenét játszik.
Balkáni és latin dallamok, tangó és népzene, free jazz és sanzon, ballada és rock’n’roll foszlányok keverednek, hogy végül egy sajátos kabaréhangulatban, presszóérzésben egyesüljön az egész cirkuszi kavalkád.


Az együttes egyik alapító tagja és frontembere Kamondy Imre énekes, dalszerző, színész, aki jellegzetes színpadi játékával, előadásmódjával dramatikus jelleget kölcsönöz a koncerteknek. A másik alapító tag, a szintén dalszerző, szövegíró Verebes György (vajdasági festőművész, a Szolnoki Művésztelep vezetője) érzékeny és improvizatív zongorajátékával alapvetően határozza meg a zenekar arculatát. A csapat és a koncertek központi alakja az attraktív, szinte minden hangszeren játszó multitalentum, Darvas Benedek, aki nemcsak a Cabaret Medrano, de számos színházi darab, közöttük több Pintér Béla-előadás (Parasztopera, Sehova kapuja, Gyévuska, A sütemények királynője, Árva csillag stb.) zeneszerzője is. Nemes János fuvolista klasszikus zenei tanulmányai után a legújabb dalok írója, és a koncertek meghatározó szólistája, szaxofonon és kavalon is játszik. Horváth Gábor az underground zenei életből sokak által ismert és kedvelt basszusgitáros, a Balaton, az Ági és a fiúk, illetve újabban Legát Tibor új formációjának, a Lidérc! zenekarnak is tagja, dolgozott Peter Ogival, de részt vett az időnként külföldről hazalátogató Menyhárt Jenő (Európa Kiadó) produkcióiban is. Az együttes dobosa a lendületes, energikus játékáról ismert Pfeiler Ferenc, aki a Cabaret Medrano mellett a Napra és a Klezmer R’s zenakarokban, színházi előadásokban is közreműködik.

A fanyar és ironikus dalszövegek Kamondy Imre szerzeményei. Kissé elrajzolt, groteszk, nagyvárosi figurák történetei az éjszakában, a mai Budapest görbe tükörben. Nyugdíjasinduló, szerelmi fricska, gengszter szving, vurstli dal, bizsergető kuplé, hajléktalan rocky, kalózballada.
 

 

A zenekar rendszeresen fellép budapesti klubokban (Gödör Klub, Pótkulcs, Jelen, Tandem Café, Sark Presszó, Nyitott Műhely, Könyvtár Pinceklub, After Music Klub stb.), de játszott már többek között a Magyar Filmszemle alkalmával a Millenáris Fogadójában, a Pécsi Országos Színházi Találkozón (POSZT), a Művészetek Völgyében, a Sziget Fesztiválon és az EFOTT-on is.
Az elmúlt években a koncerteken gyakran szerepeltek vendégművészek is, mint pl. Csákányi Eszter, Enyedi Éva, Tamási Zoltán, Tóth Evelyn, Bujdosó János (gitár), Darvas Kristóf (harmonika), Deák Tamás (ütőhangszerek), Dudás Zsombor (ütőhangszerek), Gáspár Kálmán (cimbalom), Gazda Bence (hegedű), Hans van Vliet (harsona).

2007 decemberében jelent meg a zenekar első albuma „Éjszakai járat” címmel. Az együttes a lemez anyagát a Szkéné Színházban mutatta be a Specko Jedno (Bujdosó János, Darvas Kristóf, Dudás Zsombor) zenészeivel együtt. 2008 márciusában megismételték a produkciót.
 

 

HONLAP


FOTÓK


Cabaret Medrano
Cabaret Medrano
Cabaret Medrano
Cabaret Medrano
Cabaret Medrano
Cabaret Medrano
Cabaret Medrano
Cabaret Medrano
Cabaret Medrano
Cabaret Medrano
Cabaret Medrano
Cabaret Medrano
Cabaret Medrano
Cabaret Medrano
Cabaret Medrano
Cabaret Medrano
Cabaret Medrano
Cabaret Medrano
Cabaret Medrano

VIDEÓ


FELVÉTELEK