Calypso Plus BandCalypso Plus Band

 A Calypso Plus Band 1989 - novemberében alakult, a hagyományos szólógitár, basszusgitár, ritmusgitár, dob felállásban. Később csatlakozott az együtteshez először egy billentyűs, majd egy szaxofonossal bővültünk. 1997 februárjától újabb szólógitáros került az együtteshez. 2002-től pedig egy állandó második fúvós. A fúvósok kivételével valamennyien a „nagy generáció” idején kezdtünk el muzsikálni különböző együttesekben, legtöbben – a 70-es években - profi zenészek is voltunk.

Az együttes repertoárjának gerincét – amely mintegy 250 slágert ölel fel - a '60, '70, ’80-as és ma már a 90-as évek nagy angol, amerikai, pop és rock and roll sikerei, valamint a magyar rock and rollisták alkotják.

Zenekarunk ebből az érákból származó „nóták” minél élethűbb reprodukálását tűzte ki célul, amely az eddigi visszajelzések szerint jól sikerült.

1993 Húsvétjára jelent meg kazettánk, a ma már nem létező Kadencia kiadó gondozásában, de sajnos mostanra már nem kapható. A zenekar jelenlegi hangzását saját felvételi technikánkkal készített 20 perces demo CD-n, valamint DVD-n tudjuk bemutatni, amely élő felvétel, saját stúdiónkban készült, az együttes sokrétűségét prezentálva.
Az m1- tv-ben 1994-ben a Vasárnapi Turmixban és a Turmix Gálaműsorán mutatkoztunk be.(Ezek a műsorok ma már nincsenek adásban) Azóta pedig több kisebb-nagyobb TV társaság(pl. Duna TV, Budapest TV, SZÍV TV, klf. Kábeltelevíziók) és rádió (pl. Juventus, Petőfi, stb.) műsorában szerepeltünk. 2000 augusztusában pl.a Juhász Előd által vezetett Zenebutik-Zenehíd-ban volt látható az együttes.

Felszerelésünk lehetővé teszi a nagyobb befogadó képességű helyeken történő fellépést is!
(pl. Nemzeti Sportcsarnok, vidéki sportcsarnokok, Kongresszusi Központ stb.)
Éveken keresztül Gazdagréten zenéltünk; Közösségi Ház, Utcabálok, ez volt a bölcsőnk, és a XI. kerületi rendezvények többségén szinte mindig a Calypso Plus Band adta a talpalávalót.
Állandó klubunk : 17 éve: a pesterzsébeti CSILI-ben van, ahol minden hónap 2. Péntekjén mutatjuk be a Calypso Dancing Party-t, néhány éve a XVIII., ker. Rózsa Művelődési Ház ad otthont minden hónap első péntekjén a Calypso táncos rendezvényének, a köztes időszakokban pedig alkalomszerűen játszunk. A közelmúltban beindult a Sztár Rádió klubja is a Hűvösvölgyi úti Hársfa mulatóban, ahol szintén 4-5 hetente megfordulunk.
Klubjainkban Calypso feliratú pólóban, elegáns bálokon fehér egyen öltönyben lépünk fel.

2004 nyarától Ulveczky Éva személyében egy kiváló hangú énekesnő került a csapathoz, akivel még változatosabb, izgalmasabb programot tudtunk produkálni - Brenda Lee, Connie Francis, Lynn Anderson, Carpenters, Shania Twain, stb. – és aki Cserháti Zsuzsa számait is kitűnően interpretálja!

Tagok:
Ulveczky Éva ének
Pollák János (Johnny) szólógitár
Kolozsvári Gábor szólógitár, ének
Sáfár József (Öcsi) basszusgitár, ének
Fábián Attila ritmusgitár fuvola, ének
Dr. Széll András (Zug) billentyűk, ének
Zséli József (Gino) szaxofon, fuvola
Dudinszky Zoltán (Dudi) szaxofon, billentyű, vokál
Oláh Tamás dob

 

HONLAP


VIDEÓ


FELVÉTELEK