CharlieCharlie

Horváth Károly névre anyakönyvezve, 1947. október 28-án, Ónodon látta meg a napvilágot.
Gyermekkorában balett táncosnak készült, de egy súlyos sérülés miatt fel kellett adnia táncos álmait, így figyelme a zene felé fordult.
11 éves korától trombita órákat vett, s habár tehetséges volt és remekül játszott, a rock and roll szele megérintette, s sorsa ezzel végérvényesen eldőlt.
Barátaival megalapította első zenekarát, amely a Decca névre hallgatott. A feldolgozások mellett saját számokkal is felléptek. Később, jogi okok miatt nevet kellett változtatniuk, így az Olimpia évében mi más is lehetett volna a nevük, mint Olympia. Ezzel a formációval hamarosan nagy sikereket értek el, így nekivágtak Skandináviának, hogy a határon túl is kipróbálják magukat.
1975-ben Charlie hazatért és csatlakozott az akkori legnépszerűbb magyar zenekarhoz, a Generálhoz.
1980-ban újra külföldre ment, fellépett többek között Ázsiában, Afrikában és az USA-ban is, majd 10 év távollét után ismét visszajött Magyarországra.
Miközben a Tátrai Banddel dolgozott, egyre jobban érlelődött benne a szólókarrier gondolata.
1994 tavaszán ez a terve meg is valósult, mégpedig az első „Charlie” című albumával. A lemez rövid időn belül nagy népszerűségre tett szert; s Charlie Magyarország egyik legnépszerűbb előadójává vált.
1995-ben megjelent második, „Mindenki valakié” című lemeze, ami – mialatt az első lemez is szép számmal fogyott – 2 hét alatt platinalemez lett. Ez az év a koncertek és turnék jegyében telt el; olyannyira, hogy még egy dupla koncertlemez is készült belőlük.
1996-ban egy rövidke szünet után újabb turnéra indult, aminek megkoronázása a Kisstadion béli koncert volt, közel 20 ezer rajongó előtt. Még ebben az évben megjelent első, angol nyelvű korongja is.
1997-ben került a boltok polcaira a harmadik szólókorongja, „Annyi minden történt” címmel.
1998-ban Charlie képviselte Magyarországot az Euróvíziós Dalfesztiválon.
1999-ben megjelent „Greatest hits” elnevezésű hanghordozója, amelyen Charlie legszebb dalai csendülnek fel.
2001-ben új zenei kirándulásra vállalkozott „Jazz” című albumával, amit 2002-ben a „Soul Jazz”, illetve 2003-ban a „Funky Soul & Jazz” követett.
2003. novemberében nagysikerű lemezbemutató koncertet adott a Budapest Sportarénában.
2004-ben látott napvilágot a „Greatest Hits 2” című válogatásalbum.
Ez év végén került a boltokba az "Ami soul az soul" című könyve, amelyben élettörténetét, élményeit, kalandjait olvashatjuk.
2006. őszén jelent meg legutóbbi, „Másképp ugyanúgy” című nagylemeze.
Sikereit számos díjjal is elismerték; több állami kitüntetés, 1 arany, 2 platina és 1 gyémánt lemez tulajdonosa, emellett megszámlálhatatlan zenei díjjal is büszkélkedhet.
 

 

HONLAP


FOTÓK


Charlie
Charlie
Charlie

VIDEÓ


FELVÉTELEK