Disco ExpressDisco Express

A Disco Express névre hallgató glam rockot játszó zenekar 1996 nyarán alakult Miskolcon. Az eredeti koncepció az volt, hogy kizárólag feldolgozásokat játszanak. Eleinte eredeti szöveggel kerültek előadásra a dalok, később saját, magyar nyelvű szövegek készültek az áthangszerelt, rockosított formába öntött slágerekhez.
1999 őszén megjelent a Disco Express első hivatalos maxi CD-je, ami a "Magyar Mária" címet kapta és rekord gyorsasággal fogyott a boltok polcairól. Ezután több tagcsere, átszerveződés és persze rengeteg fellépés következett.

2000 novemberében új felállás jött létre. Egy év állt a zenekar rendelkezésére ahhoz, hogy rengeteg próbával és koncerttel (néhány külföldivel) újra "összerázódjon".
2001 őszén a lemezszerződés megújításra került. Így készülhetett el és jelenhetett meg a "Számcsengő System" címu maxi-CD és a hozzá tartozó videoklip, amely a VIVA magyar zenei csatorna 40-es toplistáján a 2. helyig jutott.
A zenekar első albuma 2002. április 15 -én jelent meg "Disco Accicent-The Greatest Hits" címmel. Közben a fiúk egyre többet koncerteztek Magyarországon és külföldön (Marosvásárhelyen pl. 2001. júliusában több mint 22.000 ember volt kíváncsi a miskolci zenekarra), de játszott a zenekar szinte minden magyar fesztiválon, számos egyetemi, céges rendezvényen és önálló koncerteken.
2004-ben elkezdődtek az új album munkálatai, melyre végre túlnyomórészt már saját dalokkal készülhettek.
2005 tavaszán új lemezszerződést írtak alá a Magneoton-Mton kiadóval. Nyár elején megjelent a Pláza Angyal című maxi CD, ami rendszeres vendége lett a hazai kereskedelmi rádiók kívánságműsorainak és a Viva Tv is kiemelten játszotta a dalhoz készült videoklipet.
Az Ah…Merica című második album 2005 őszén jelent meg.,melyen a Pláza Angyal mellett további 11 saját dal és immáron már csak 2 feldolgozás szerepel.
2007 év elejéig koncertezett a zenekar az eredeti felállásban, majd házon belül lebonyolított tagcserék következtek. Immár a színpadon is csak 5-en vannak, mert Joey Kitten - aki addig a zenekar állandó sztárvendége, táncos bohóca és egyik dalszerzője volt - a gitáros posztot is magára vállalta. 2 állandó sztárvendég is fellép velük: a démoni hangú rock’n roll díva, Rocky Mountain(kinek bájos művészneve termetéből fakad) és a festői szépségű de általában mindig „félreértett” szerepben tündöklő táncos gigoló, aki néha még „énekel” is: Joey„Fitzgerald”Kitten-t.

2008-ban a zenekar sorrendben harmadik albumára készül.
 

 

HONLAP


VIDEÓ


FELVÉTELEK