Epres AttilaEpres Attila

Epres Attila 1963. június 26-án született Kaposváron. Pályáját amatőr színpadon kezdte középiskolai éveiben. 1986-ban végezte el a Színművészeti Főiskolát, és a Vidám Színpad tagja lett. 1987-től 1991-ig az egri Gárdonyi Géza Színházban, 1991-től 2003-ig a kecskeméti Katona József Színházban játszott. 2003-tól a Vígszínház tagja. Vígjátéki és drámai szerepeket egyaránt mély átéléssel alakít. F.Sz. Jóska (Nádas P.: Takarítás); Figaro (Beaumarchais: Figaro házassága); Eugenio (Goldoni: A kávéház);Miskin (Dosztojevszkij–Kapás D.: Bűnhődés); Oberon, Theseus (Sh.: Szentivánéji álom).

 
DÍJAK:
Kazinczy-díj (1981)
Radó-díj (2000)
Jászai-díj (2002) 
Ajtay Andor-díj (2005)
 
"Pályarajz-eddig....
  A színjátékra Víg Péter tanár úr vett rá először Sopronban, a FINTOR amatőr színpadán, Weöres: Holdbéli csónakosában. Alapvető iskola volt - az erdészeti és az amatőr színpadi is, onnan kaptam minden fontos alapvetést. Köszönöm nekik.
   Rábeszéltek, úgyhogy jelentkeztem a színi fősulira, ahová (sajnos korán....) elsőre fölvettek. 1986-ban diplomáztam Szinetár Miklós osztályában - és kis híjján abba is hagytam az egészet, kaszkadőr akartam lenni. Aztán Bodrogi leszerződtetett a Vidámra, de nem volt nekem való, csak egy évadot bírtam. 1987-ben tagja lettem az akkor alakuló egri társulatnak, ahol remek főszerepek és rendezők tanítottak - de négy év után mennem kellett. 1991-től Kecskeméten két évad, 1993-tól Szolnokon Spírónál két csodás főszerep, 1995. Zalaegerszeg, ahol három év után fogyott el a levegő meg a hit, 1998-ban jelentkeztem Bodolay frissen induló társulatába Kecskemétre. Ott, tőle nagyon sokat kaptam színházból, teoretikából és szemléletből is.Hála!
  Eközben sok helyen játszottam, mint vendég, hálás szerepekben: Budapesten az akkori Arizónában, a Józsefvárosi Kamaraszínházban, a József Attilában, a Játékszínben, vidéken Tatabányán, Miskolcon, Székesfehérváron, Győrben és nyaranta Kőszegen.
  3 éve a Vígszínház tagja vagyok. A 80. szerepet próbálom (-:"
Epres Attila

 

HONLAP


VIDEÓ