Herczeg Flóra és a Veszelka KommandóHerczeg Flóra és a Veszelka Kommandó

„Ilyen az, amikor egy punk, egy rocker, egy metálarc,egy népzenész, egy klasszikus zenész, a kisokos,a kisherczeg és egy bolond összefognak.”

A zenekar 2009 februárjában alakult Egerben. A klasszikus rockzenei felállást egyéb ütősökkel (derbuka, djembe, üstdob, timbales, ütőgardon), hegedűvel, brácsával, furulyával, klarinéttal, dudával kiegészítő zenekar a világzene nyelvén fogalmazza meg mondandóját, hol rock, hol pop, hol reggae, hol pedig ska formájában. A Kárpát-medence népzenei kincsét dolgozzák át a mai ember fülére idomítva, ezzel is segítve a nagyérdeműt abban, hogy visszataláljon saját zenei gyökereihez. A táncolós daloktól a sírva-vigadós dalokig minden megtalálható a repertoárban, és a végeredmény minden esetben egy dinamikus, tüzes koncert. Minden dal, vagy szövegében, vagy dallamában a magyar népzene tárházából való, mindemellett saját szövegek és versek is beágyazódnak. A számok egy egyéni ötlet alapján születnek, de a végső formájukat a közös munka alatt nyerik el.
A Veszelka Kommandó mai zenei irányvonala azért mégsem egy teljesen új zenekarra vall, a mezőkövesdi Narco Polo majdnem teljes tagságával alapította meg.
 

 

HONLAP


FOTÓK


Herczeg Flóra és a Veszelka Kommandó
Herczeg Flóra és a Veszelka Kommandó

VIDEÓ


FELVÉTELEK