FolkfreeFolkfree

A Folkfree 2003 őszén alakult Hajas Gábor ötlete alapján, aki céljaként azt tűzte ki, hogy a magyar népzenei értékeket mai hangszerelésben, de a zenei örökséget tiszteletben tartva tárja a közönség elé. Az ötletek megvalósítását Koroknay András basszusgitárossal közösen kezdték el, akkor még instrumentális formában. Az évek során a Folkfree zenéje ösztönösen formálódott egy olyan produkcióvá, ahol a tekerőlant és a népdalok jelenléte, valamint a több műfaji elemet (drum&bass, dub, reggae...stb ) igényesen felvonultató hangszerelés kiforrott és egyedi stílusjegyet adott a zenekarnak. A Folkfree élőben igazi energiabomba, az éles váltások, a kompromisszummentes hangzás, és a közönséggel való folyamatos kapcsolat nem sok pihenőt ad a koncertre látogató nagyérdeműnek.

A zenekar fennállása óta fellépője volt az összes jelentős hazai fesztiválnak, 2007 Decemberében pedig egy saját szervezésű turné keretében koncertezett a Freestylers (UK) hivatalos MC-jével, MC SirReal-el és MC K.W. Arms - al. A bulik összekovácsolták a zenekart az angol vendégekkel, akik nemcsak a színpadon vettek részt az együttesben, hanem közösen stúdióztak és alkottak a Folkfree-vel. Az együttműködés gyümölcse itthon egyedülálló, a még tavasz előtt megjelenő közös stúdiófelvétel. Tavaszi közös koncertek sikerén felbuzdulva a nyári fesztivélszezonban is néhány helyen látható lesz ez a közös produkció: Folkfree ft The Freestlyers MCs (Mc SirReal&KW Arms) néven. Az angolok hosszabb távú együttműködést terveznek a zenekarral, a készülő Folkfree albumbon is komoly szerepet fognak kapni, illetve a ?zenei ötletek" fognak még érkezni még a Freestylers alkotói háztájáról is.
A Folkfree zenekar 2007 Decemberétől a Port.hu internetes portál médiatámogatását is élvezi, így minden a zenekarral kapcsolatos fontos eseményről értesülni lehet majd az oldalon.
 

 

HONLAP


VIDEÓ


FELVÉTELEK