Fool Moon vokálegyüttesFool Moon vokálegyüttes

A Fool Moon vokálegyüttes 2001-ben alakult Szegeden, 5 komoly- és könnyűzenei képzettséggel is rendelkező fiatalemberből. Az együttes az "a cappella", azaz hangszeres kíséret nélküli, tisztán énekelt zenei műfajt képviseli és népszerűsíti Magyarországon.
Első lemezükön, mely 2003 nyarán jelent meg "Csillagok..." címmel a Magneoton-Warner lemezkiadó gondozásában, magyar popslágerek "a cappella" átiratai hallhatók, így ezzel új színfoltot képviselnek a hazai könnyűzene vokális műfaján belül. A magyar dalokon kívül angol, olasz és francia nyelven is énekel az együttes, többek között olyan előadók szerzeményeit, mint Eric Clapton, Paul Simon és Sting.
2003-ban először vettek részt a grazi Ward Swingle A Cappella Versenyen, Európa legrangosabb ilyen jellegű megmérettetésén, ahol harmadik helyezést értek el. Azóta a Fool Moon rendszeresen kap külföldi fesztiválokra felkéréseket, így többek között Münchenben, Bécsben, Dortmundban és Darmstadtban népszerűsíthetik a magyar könnyű- és népzenét. Az együttes itthon is számos alkalommal vokálozott és vendégszerepelt hazai népszerű előadók koncertjein és lemezein, így hallhatók voltak a Bon-Bon 8. és 10. jubileumi koncertjén, Zséda 2005-ös karácsonyi koncertjén vagy Edvin Marton koncertjein.
2004 decemberében megjelent a karácsonyi kislemezük "Merry Christmas" címmel.
2005-ben a Fool Moon első helyezést ért el pop kategóriában a grazi Ward Swingle A Cappella Versenyen, így Európa legjobbjai közé emelkedhetett. Ugyanebben az évben életre hívták Szegeden az első magyar "Fool Moon" Nemzetközi A Cappella Fesztivált, mely a nagy sikerre
való tekintettel évente megrendezésre kerül.
 

 

HONLAP


VIDEÓ


FELVÉTELEK