GateGate

1994 márciusában egy kellemes tavaszi délután Keszler Richárd(dob), Piczil György (ének), Lázár Csaba(gitár), Lázár Csaba(gitár) közös felkiáltással bandát alapítottak, a GATTER nevet kaptam tőlük. A zenei képzettség, és a technikai felszereltség minimális, a lelkesedésük óriási volt.

Az első próbateremnek egy átalakított fáskamra adott otthont, ahol beindult a gépezet. A következő évben átestek a tűzkeresztségen, egy helyi klubban léptek fel előzenekarként. Aztán őket is utolérte a végzetük! Sorban hullottak le a hosszú hajak, s felváltva eltöltöttek egy-egy évet az M.N.H. vendégszeretetében.
Az élet közben sem állt meg.

A Művelődési Ház alagsorában kialakított teremben megszülettek az első saját szerzemények. '97-'98 között a basszusgitárt Virág László„Dzsindzsa” kezelte. Néhány feldolgozással kiegészítve’ ’98 végére jónéhány fellépést tudhattak maguk mögött.

Ez időtájt lépett be Héring Balázs, és a két gitárral kezdett kialakulni az elképzelt hangzás. 2000 elején vették fel első öt számos demójukat. Az anyag érdekessége, hogy a folyamatos bass gtáros hiány miatt Lázár Csaba játszotta fel a bass részeket is.
A legsikeresebbnek Eutanázia című szerzemény bizonyult. Ja és átkereszteltek a nevem ezentúl GATE lett!
Még ebben az évben jött Tóth „ Peták” Péter (bass) Sorozatban mentek a bulik, közben íródtak az új nóták is.

2002-ben egy komolyabb megjelenésű nyolc dalt tartalmazó korong látott napvilágot Ma Újra címmel. Abszolút közönségkedvencek a Ma Újra és azEltűnök című dalok. Aztán jött a hidegzuhany: kilépett Héring Balázs, majd 2004 őszén Keszler Richárd is. Akkor egy kicsit beijedtem, hogy szétesik a banda. Nagyon maguk alatt voltak.

2005: az új év új reményt is hozott Egerszegi „Totya” Lajos (dobos) személyében, aki lendületes játékával új erőt adva segített talpraállni. Aztán beállt Mondy Zsolt gitáros és ismét öt taggal büszkélkedhettem. Végre új daloktól zengett a próbaterem.
2006-ban Szalai Tibor került a basszusgitár posztra, és azóta is ő nyúzza az öthúrost. A magújult ritmusszekcióval egy másik irányvonal kezdett kialakulni. Ebben a szellemben íródtak az új dalok is.
2007-ben ismét stúdió, melynek eredménye egy hat számos korongLegyen a tiéd! címmel A lemezt a M.H.H. is elismerő kritikával jellemezte. Közben Mondy Zsolt helyét Mátrai Balázs foglalta el, aki egy év pengetés után tovább állt.
Itt tartunk most.
 

 

HONLAP


VIDEÓ