GyöngyvérGyöngyvér

2005 óta létezünk, modern alapú gothic metal zenét játszunk, a nevünket pedig egyenesen Arany Jánostól kölcsönöztük, jelentése Gyöngytestvér. Az eredeti felállásból mára mindössze ketten - Vódli Csaba (dob), és Mazán Attila (gitár, dalok, dalszövegek) - maradtak. Erdős Viktor, Bessenyei Balázs és Dózsa Erik a 2008-as év eleje óta tagjai a csapatnak.

Az elmúlt három évben többször játszottunk már a Szigeten, a PeCsában, az Avalon Club-ban, különböző fesztiválokon, és számos alkalommal szerepeltünk a Hammerworld magazin hasábjain, s annak CD mellékletén. Volt alkalmunk együtt játszani Tarja Turunen-nel (ex-Nightwish), és a Deathstars zenekarral is, idén pedig a Lacrimas Profundere előtt szerepeltünk a Szigeten.

Eddig 7 demó felvételünk, és 2 nagylemezünk jelent meg, mely utóbbiakhoz összesen négy video klip is készült, s valamennyit Büki András (Thot produkció) barátunknak köszönhetjük. A Lacrimosa debüt lemezünk Börtönbe zárva, illetve Égboltnak Óceánt dalához forgattunk, míg a Világok Virága lemez esetében a Jázmin kertek és a Bíbor fátyol dalok kerültek kiválasztásra.

A második lemezünk különlegességei közé tartozik, hogy a külső megjelenéshez felhasznált valamennyi képet Kórós Tamás (www.leiart.atw.hu) barátunk festette, kizárólag az album kedvéért. Hadd köszönjük meg itt is a belé fektetett hihetetlen munkát!

2007-ben adtuk első közös koncertünket, a VIADANA KAMARAKÓRUS-sal, (www.viadana.hu) akkor három dal hangzott el, idén, szeptember 27-én a lemezbemutató koncertünkön (www.avalonclub.hu) pedig ismét felbukkantak.

2009-ben új lemezzel jelentkezünk... melynek címe: Álmokból álomba...

 

 

HONLAP


FOTÓK


Gyöngyvér
Gyöngyvér
Gyöngyvér
Gyöngyvér
Gyöngyvér
Gyöngyvér
Gyöngyvér
Gyöngyvér
Gyöngyvér
Gyöngyvér

VIDEÓ


FELVÉTELEK