Háztűzőrző anyukákHáztűzőrző anyukák

 

A Háztűzőrző Központ létrehozásának terve 2004 januárjában merült fel bennünk.
Hittel és határtalan lelkesedéssel egy óvodapedagógus és négy gyakorló édesanya összefogásával megkezdtük álmaink valóra váltását.
 
MISSZIÓNK
Nevünk, a Háztűz-őrző Nők és Anyák Egyesülete tulajdonképpen mindent elárul elhivatottságunkról.
 A háztűz őrzése  a hagyományos családi otthon melegének a megőrzése, illetve helyreállítása - kezdve az anya, mint az első számú családot összetartó erő, fizikai és mentális megerősítésével és gyermekeik életkorának megfelelő gazdag, sokoldalú fejlesztésének biztosításával - hogy aztán a boldog családok, kiegyensúlyozott, harmonikus légkörben élhessék meg mindennapjaikat.
2005 őszén megalapítottuk a Háztűz-őrző Nők és Anyák Egyesületét, mely kiemelkedően közhasznú civil szervezet. Aktív, lelkes, önkéntes kismamák csatlakoztak hozzánk, hogy az egyesület tagjaiként közösen megvalósíthassuk elképzeléseinket.
 
2006 októberében megnyitottuk Háztűzőrző Központunkat mintegy 170 m2 –en. Nagy öröm és siker számunkra, hogy a teljes felújítást, átalakítást cégek, vállalkozók, magánszemélyek, önkéntes segítő anyukák, családtagjaik önzetlen támogatásával tudtuk megvalósítani. Három hónap alatt fantasztikus közös munkával, szervezéssel álmunk valóra vált. Ezúton is köszönjük a sok segítséget.
 
2007 szeptemberében megkezdte működését Háztűzőrző Családi Napközink, mely a 1,5 – 4 éves korú gyermeket nevelő családoknak nyújt lehetőséget gyermekük napközbeni elhelyezésére.
 
Központunk folyamatosan reggeltől – estig fogadja az érdeklődő családokat. Programjainkat mindenkor közösen a családok igényeinek megfelelően alakítjuk ki. Kezdve a várandósságtól a megszületett gyermekek 4 éves koráig. A programok nem csak a gyermekeknek, az édesanyáknak is közösségi teret biztosítanak, ahol barátságok születnek, sok új ismerettel, élménnyel gazdagodnak mindannyian. Az édesanyák szakemberektől, egymástól megerősítést kapnak anyai minőségükben, gyermekgondozásban, gyermeknevelésben.
 
TEVÉKENYSÉGEINK:
Várandós kismamáknak: szülésfelkészítés – kismama-torna – csoportrelaxáció – várandós műhely –intim-torna
 
Felcseperedő gyermekeiknek: 6 hónapos - 4 éves korig – babusgató – baba-mama torna – tipegő – csipetke játszó – zene – ovi
 
1.5 – 4 éves gyermekeknek: - Családi Napközi, ahol igényes környezetben, szeretetteljes, családias légkörben töltik mindennapjaikat.
 
1.5 – 2 éves gyermekeknek:  Picurka játszó félnapos napközi , ahol 5 fős csoportban az életkoruknak megfelelő gazdag fejlesztő játéktevékenységgel töltik a délelőttöket.
 
Korai fejlesztés: az eltérő fejlődésű gyermekek szakszerű korai fejlesztése és gondozása
 
Rendezvényeink: a város és kistérségek családjainak nyújtanak gazdag programokat
 
Személyiségfejlesztő műhelyeink: tréningsorozatok szervezésével segítjük a kismamákat a gyermeknevelésben, a munka világába való biztonságos visszatéréshez, valamint a nőket, anyákat abban, hogy önmaguk elfogadásával, megismerésével harmonikus párkapcsolatot teremtsenek életükben

 

HONLAP