Kefír (V-Tech)Kefír (V-Tech)

Kefír, azaz Kecskés Tibor. 1979. november 3-án született Miskolcon a Skorpió jegyében.

Zeneiskolába járt, de hamar kitűnt a csoportból. Klasszikusok helyett inkább Demjén Rózsi dalokat játszott.
1992-ben a tanévet Amerikában tölti.
Vendéglátóipari Szakközépiskolában folytatja tanulmányait.

Szamócával a T-Boyz nevű együttesben ismerkedik meg, az együttes feloszlása után is szoros marad barátságuk.

Egyik nagyszabású születésnapi buliján két rekesz kefírt kapott ajándékba zenész barátaitól.
2005-ben megjelent Kefír első maxi lemeze az élet megy tovább címmel,november 23-án elkészítette a dalhoz a videóklipet.
2006 nagy fordulópont a jelenleg munkáját szüneteltető v-tech frontemberének, Kefirnek. 2006. február 15-én ugyanis megjelent első szólólemeze, amelynek címadó dala, "Az élet megy tovább" már hetek óta a rádiók és a Viva TV egyik abszolút befutója.

Kefir szólólemeze 10 új slágergyanús felvétellel és 2 bónusz dallal egy vidám, lendületes zenei anyag - rajongóknak kötelező! Az album sikere ismét garantált!
A folytatás a 2006. április végén megjelenő Baby Gabi és Kefir "Hova sodor a szél" című duettdal és a hozzá készült videoklip, amely kapcsán új formában, egy bónusz slágerrel lát napvilágot Kefir "Az élet megy tovább" című nagylemeze.
Kefir immár a harmadik dallal jelentkezik egy éven belül. /2006 novembere/A szólólemezének címadó, "Az élet megy tovább" című debütáló dal és a Baby Gabival közösen énekelt "Hova sodor a szél..." után máris itt a folytatás...
Az új slágernek már a címe is sokatmondó: "Megyek a szívem után" - ez természetesen utalhat arra is, hogy új szerelem kopogtatott, úgyhogy most tényleg mondhatjuk: a dalcím igazzá vált.
Megyek a szívem után című dalhoz, október 28-29-én Olaszországban sikerült nyélbe ütni a forgatást. A helyszín Velence kisvárosi hangulata és a csodálatos tengerpart volt.
2007. augusztusában megjelent Dj Lotters és Kefir közös maxija, ami Táncolj ma éjjel címet viseli, amihez videóklip is készült!

Kefir az új dal kiválasztását nem bízta a véletlenre. Fellépésein már "lemérhette", hogy "Az élet megy tovább" című albumán még akad néhány slágerjelölt dal. Ezt megerősítendő nemréghonlapján szavaztatta meg rajongóit, hogy Ők melyik dal megklipesitésére voksolnak. Így győzött - méghozzá magabiztos előnnyel - a "Játszom a tűzzel". Mivel azonban a dal eredetije csaknem 2 éve született, így ráfért egy kis frissítés.

Az énekes régóta dédelgetett terve volt egy karácsonyi dal megírása is, mely az idei évben öltött végleg testet a "Tied a szívem (Karácsony)" című szerzeményben. A meghitt hangulatú dal érdekessége, hogy nem hagyományos karácsonyi dal, hanem egy a szeretet ünnepéhez szorosan kötődő szerelmes dal is egyben. Az előzetes vélemények alapján bátran bízhatunk benne, hogy az idei karácsonyi szezonban sokan veszik fel repertoárjukba ezt a szép vallomást is.
 

 

VIDEÓ