Király ViktorKirály Viktor

Király Viktor (Viktor Kiraly, New York, 1984. március 29.) amerikai–magyar énekes, a negyedik Megasztár-sorozat győztese, a 2008-as „Év Hangja”.

Király Viktor New York-ban született. Édesapja, Király Tamás a Universal dobosa volt 1972 és 1982 között; dobosként feltűnt a Color nevű formációban, egy ideje pedig az EMI lemezkiadó kreatív igazgatójaként tevékenykedik. Édesanyja, Király Gabriella pedig a Cini és a tinik nevű együttes énekesnője volt. Nővére Király Linda, szintén énekesnő, legismertebb számát a Can’t Let Go-t több mint 2 millióan nézték meg a Youtube-on, és a MAHASZ slágerlistáján a negyedik helyet érte el. Ikertestvére, Király Benjamin hobbiszinten foglalkozik zenéléssel. 1999-ben édesanyja betegsége miatt költöztek vissza Magyarországra. Viktor azóta, tizenhat éves kora óta beszél magyarul, de családi körben testvéreivel továbbra is anyanyelvüket, az angolt használják.

Viktor Linda sikerein felbuzdulva határozta el, hogy ő is szeretne komolyabban foglalkozni az énekléssel. Ikertestvérével, Benjaminnal Twinz néven alapítottak együttest. 2006-ban készítették el első és egyetlen videoklipjüket „Aranyásó” címmel, de a remélt siker akkor még elmaradt. Jelenleg a Face to Face nevű formáció tagjai.
Először az m1 A Társulat című műsorába jelentkezett, melyben friss, tehetséges színészeket kerestek az István a király rockoperához. Ebben a műsorban Viktor az elődöntőkig jutott, továbbjutásának akadálya elsősorban az akcentusa volt.

2008-ban jelentkezett a Megasztár negyedik szériájába, melyben az eddig rekordmennyiségű, körülbelül tízezer jelentkező közül került ki győztesen, így 2008-ban ő lett az „Év Hangja”. Viktor a verseny során bebizonyította a nézőknek és a szakmai zsűrinek zene iránti elkötelezettségét, tehetségét és szorgalmát.

2009. január 30-án jelent meg első albuma Király Viktor: A döntőben elhangzott dalok címmel, amely a Megasztár 4 döntőiben elhangzott számokból tartalmaz válogatást.
2009. június 24-én jelent meg Viktor első szóló videoklipje, amelyet a Forgószél című számához forgattak.
2009. június 27-én fellépett a T-Mobile Kapcsolat koncerten, a Simply Red előtt. A koncerten duettet énekelt nővérével és ikertestvérével is.
2009. július 27-én jelent meg Király Viktor második albuma Király Viktor címmel, melyen már Viktor saját dalai hallhatók.

Elismerések és díjak
2006 - VIVA Comet - Legjobb új előadó (Twinz) (jelölés)
2008 - az Év Hangja
2009 - BRAVO OTTO - Az év magyar felfedezettje (jelölés)

Televíziós szereplések
M1 - A Társulat
TV2 - Megasztár
TV2 - Hal a tortán
 

 

HONLAP


VIDEÓ