Könnyű .esti Sértés színészzenekarKönnyű .esti Sértés színészzenekar

A furcsa név mögött egy tisztán fiatal fővárosi színészekből álló zenekar bújik meg. Lehet, hogy írhatnánk csupa nagybetűvel is: A SZÍNÉSZZENEKAR, mert talán manapság erre a formációra illik leginkább ez a meghatározás. A zenekar 1999-ben alakult a Vígszínházban, ahol az előző évad óta nagy sikerrel játszották Kern-Presser zenés játékát, a Szent István körút 14-et, és a színpadon, egy színészekből álló zenekar szolgáltatta a zenét. Ez az úgymond alkalmi együttes formálódott, bővült néhány hónapig, és végre egy nagy vígszínházi koncert keretében megalakult a Könnyű .esti sértés.
Tagjai: Fesztbaum Béla - billentyű, gitár (Vígszínház), Oberfrank Pál - ének, Hajdu István - basszusgitár, Kocsis Gergely - szaxofon (Katona József Színház), Vass György - dob (Új Színház), valamint Polyák Lilla - ének. A zenekar elsősorban valamilyen színházi eseményen, ünnepen lépett fel eddig; koncertek a Színházi Világnapokon, a Pécsi Országos Színházi Találkozón, a Színészek Világjátékán. De fűződik már a nevéhez nagysikerű premierbuli, gólyabál a Színművészeti Egyetemen, szabadtéri koncert a Vígszínház előtt a nagykörúton, sőt tévés szereplés is. A lelkes csapat nagyon fontos támogatója a Vígszínház, próbateremmel, erősítőkkel is segíti a színészzenekart.

A Könnyű .esti sértés repertoárjában jól megfér egymás mellett többek között az LGT, Santana, Gershwin, Hobo, a Dire Straits, Cserháti Zsuzsa, Máté Péter, Hevesi Tamás, Eric Clapton, sőt néhány jazz standard is. Kellemes, táncra alkalmas, jó hangulat, örömzene fiatal színészektől, ez a KÖNNYŰ ESTI SÉRTÉS.
 

 

HONLAP


VIDEÓ