Kovács PatríciaKovács Patrícia

 

Kislányként zenésznek szánták, zongorázni tanult, de sok csalódásban volt része. Míg társai már kis koncerteket adtak, ő azon kínlódott, hogy eltalálja a megfelelő billentyűket. Ezért egyre többet járt egy színjátszó csoportba, ahol aztán hamar meggyógyult a lelke, mert bekerült egy orosz-amerikai filmbe.

A Színiakadémiára csak negyedik próbálkozásra sikerült felvételt nyernie. Diplomás színésznőként négy évig Egerben játszott, s mivel gyermekdarabokban, drámákban, zenés darabokban egyaránt főszerepeket alakíthatott, az egész város megismerte - és megszerette -, ám mielőtt elkényelmesedett volna, jó érzékkel váltott. Budapestre jött - budai lányként nem volt ismeretlen neki a főváros -, ami azzal az előnnyel is járt, hogy könnyebben kapott filmszerepeket. Mai világunkban gyakori, hogy a nagyközönség a reklámokból ismerte meg: egy bank tévéreklám sorozatában agilis feleségként unszolta a férjét különböző banki szolgáltatások igénybevételére.
Játszott A Szórád-ház és a Presszó című tévésorozatban, s népszerű mozifilmekben is láthattuk: a Szerelemtől sújtva, az S.O.S. szerelem és a 9 és 1/2 randi különösen szép siker lett.
Kutyasétáltatás közben könnyen találkozhatunk vele, hiszen mindig volt és van is kutyája, ami csak akkor okoz gondot, ha elutazik. Utazni ugyanis nagyon szeret, de a magyarok által kedvelt tengerpartokon nem érdemes keresni, ő a zord vidékeket részesíti előnyben, az sem baj, ha esik az eső és fúj a szél. Ha nem itt élne, Dániában vagy Írországban érezné jól magát.
Korábbi párjával a színházi büfében figyeltek fel egymásra, a mostani pedig politikus, akivel egy állatvédelmi rendezvényen találkoztak először.
 
Díjai:
Páholy-díj (Eger)
Napsugár díj (Heves Megyei Hírlap olvasóinak szavazatai alapján)
Cosmopolitan díj - Legjobb színpadi színésznő - 2008

 

VIDEÓ