KozmixKozmix

A Kozmix Magyarország első együttese, mely a kilencvenes évek elején-közepén meglehetősen nagy népszerűségnek örvendő happy hardcore és rave stílusokat játszotta. Korábban emiatt a magyar Scooternek hívták őket, de későbbi számaikkal el tudtak ragaszkodni ettől a szereotípiától, és könnyedebb, frissebb dalokat is írnak.
1995-ben alakultak,eredetileg hárman. Hozso az 5let, Lala pedig a New Times zenekarban zenélt. Vitaminnal közösen megalapították az együttest, amelyből később Vitamin a Happy Gangbe távozott. Az igazi áttörést a Gyöngyhajú lány feldolgozása jelentette. Ahogy telt az idő, úgy lett a Kozmix is egyre "dallamosabb", természetesen megőrizve az alapkoncepciót. A Kozmix a házban című nagylemezük bemutató koncertjén (1998. december 4. Petőfi Csarnok), már "élő" zenekarral, léptek fel (szintetizátoros, dobos, kongadobos, gitáros és két háttér-énekesnővel), azóta ha tehetik, minden fellépésükön törekednek az élő zenélésre.
1999-ben jelent meg válogatáslemezük a Hitmix - Best Of Kozmix, amelyen hallható egy új dal, a Kis Világ az év egyik nagy slágerévé vált.
2000 október végén került a boltokba az Angyal című kislemez, majd november közepén a hasonló címet viselő nagylemez. A második maxi egy korábbi daluk, a Gyöngyhajú lány újrahangszerelt és átírt változata volt.
2001 szeptemberében jelent meg egy újabb maxijuk és klipjük, a Kis világ Ugyanekkor készítettek egy angol nyelvű kislemezt is a külföldi karrier reményében, valamint jártak a Riói Rockfesztiválon is.
2002 november végén jelent meg a Szárnyak nélkül című lemez. A 72 perces zenei anyagon 16 szám kapott helyet, közte egy R-Go feldolgozás, a Létezem, amelyet Szikora Róberttel közösen adnak elő.
2005-ben megjelent a Holnapután című lemezük,amely ujra népszerűvé tette a csapatot ezen a lemezen szerepelt a Honfoglalás című dal feldolgozása,a Ritmus Szól és a rádiók és discok kedvence a Holnapután, azóta főleg inkább kislemezeket adnak ki. 2008-ban ingyenesen letölthetővé tették egy régebbi számuk remake-jét, a Mától fogva holnapután című számot.
 

 

HONLAP


VIDEÓ


FELVÉTELEK