MárkMárk

Kevés fiatal énekes mondhatja el magáról, hogy a bemutatkozó nagylemezének megjelenése előtt, egyetlen kislemezzel ekkora érdeklődést és rajongást váltson ki a média és a közönség soraiból.
Marknak sikerült, hiszen a „Ments meg szerelem!” című slágere kapcsán rögtön a középpontba került, az érdeklődés és a rajongás pedig csak tovább fokozódott: Mark az egyik legnépszerűbb hazai énekes lett. Rengeteget koncertezik, rajongók ezrei dúdolják dalait.

Mark Németországban született és 2004-ben költözött Magyarországra. A fiatal énekes kiválóan beszél magyarul, angolul, németül és franciául.

2007-ben az „S.O.S. Szerelem!” című film producerei hosszas válogatás után, az ismert sztárelőadókat megelőzve őt választották a főcímdal eléneklésére. Tökéletes választás volt, Mark tudott élni a lehetőséggel.

Az első dal és Mark sikerességét bizonyítandó, hogy a „Ments meg szerelem!” című klippel Mark 3 hétig állt a VIVA televízió slágerlistájának, a VIVA Chart Show-nak az élén, (magyar előadó esetében erre nagyon régen nem volt példa) Az albumról további 3 kislemez készült, mely dalok a zenei csatornát legjátszottabb dalai közé tartoznak.

A VIVA Televízió által felállított szakmai zsűri döntése alapján Mark 2007-ben elnyerte a VIVA COMET gömböt a „Legjobb új előadó” kategóriában.

2007 júniusában a Walt Disney produkció és a Jetix személyesen kérte fel Markot, hogy a Walt Disney produkció legújabb filmjének, a „High School Musical” 1. - 2. részének főcímdalait énekelje el.

Markot 2007-ben a VIVA TV felkérte egy új reality elkészítésére. Mark Tóth Gabival, Zimány Lindával és az egyre népszerűbb Anti Fitness Club tagjaival szerepelt közösen a "A Stáb" című műsorban. A műsor sikerének köszönhetően a folytatás sem maradt el. A Stáb tagjai tavasszal Ausztráliában elkészítették a reality második részét. A műsor az első széria sikerességét is túlszárnyalta.

Mark 2008-ban, 2 kategóriában is elnyerte az egyik legrangosabb hazai szakmai elismerést, a MAHASZ által alapított Fonogram díjat. A MAHASZ döntése alapján „Az év felfedezettje”: Mark lett, valamint „A legjobb hazai popalbuma” díját Mark debütáló albuma a „Ments meg szerelem!”, nyerte el.

Mark 2008-ban a POPCORN Sztárválasztásán az „Év énekese” lett.

A BRAVO OTTO Díjátadó Gálán „A legjobb férfi előadó” díját vehette át.

2008 novemberében megjelent második nagylemeze. Az albumon több angol nyelvű dal is hallható. A lemez Szabó Zé irányításával készült.

Mark az éneklésen kívül a színészetben is kipróbálta magát. Németországban több színdarabban szerepelt (Aida, Antigoné, Das Fest, Dreimal Leben, A quoi rêvent les jeunes filles).

Szabadidejét legszívesebben énekléssel, zenéléssel tölti, de ezen kívül imádja a jó filmeket, szereti a festészetet, ő maga is rajzol, fest, fotókat készít, sőt néha rövidfilmeket forgat barátaival.

Stílusok, skatulyák nélkül hallgat zenét, kedvencei között szerepel Jamie Cullum, Frank Sinatra, a The Beatles, Michael Bublé, Robbie Williams, Beyonce, de a klasszikus zene is közel áll szívéhez, mint például Mozart, Puccini, Vivaldi és Bach.
 

 

HONLAP


VIDEÓ