Ölveti Blues BandÖlveti Blues Band

1989. -ben több éves nyugati-európai utca és kocsma zenélés után, Amszterdamban alakult.
1990.- ben a három alapító tag hazatért hogy az eredeti elképzelések szerint, egy rythm&blues együttes alakításához zenészeket toborozzanak.
Ebben az időszakban játszott a zenekarban Dorogi Barbara, Dr. Valter, Oláh Andor, akik évekkel később meghatározó alakjai lettek a magyar Blues életnek.
1997.-ben több nyilvánosságra azóta sem hozott studió munka után a Crossroads records gondozásában, kereskedelmi forgalomba került a Pocsolyába léptem címet viselő kazetta, melynek címadó szerzeményét a Takáts Tamás DBB. tolmácsolásában már az egész ország ismerte.
Eközben a zenekar excentrikus előadásmódjával állandó szereplője lett a nagy fesztiváloknak (Sziget, Efott, Hegyalja ) és az ország Blues kocsmáinak.
2003.-ban készült el a következő, kimagasló hangszerelésű album, Jó reggelt Blues címmel. Az anyagot az RNR Media kiadó gondozta.
Az alapító tagok közül többen újra nyugatra távoztak, ahonnan új inspirációkkal tértek haza.
Tagcserék után 2008.-ban több nemzetközi bluesfesztiválon szerepelhettek.
A németországi 17. Rother Bluestage-on, valamint az Ausztriai Bourbon street bluesfesztivál vendégeként. Több klubkoncertet adtak Prágában és Brnoban, ahová 2009-ben visszahívást nyertek egy 4-5 állomásos cseh miniturné jegyében.
 

 

HONLAP


VIDEÓ


FELVÉTELEK