Pentele Ska ClubPentele Ska Club

2004. Athénban olimpia van. 100 éves a Szent István Művelődési Ház. Az Egri Főegyházmegye 3-as jubileumát ünnepli. Andris és Henrik egy hirtelen elhatározás közepette úgy dönt, hogy jó lenne játszani egy kis ska-t. Ennek eredménye lett egy formáció, amibe közös barátuk, Szabó „Pepe” Péter vállalta kezdetben a basszusgitáros, később a szólógitáros posztot. Ekkor dalok még nem születtek, jobbára csak tanulták a műfaj sajátosságait, trükkjeit. Rézfúvós, fafúvós, sőt szilikátfúvós hangszeren sem játszott ekkor még senki a zenekarban.
Pepének köszönhetően később több fúvós is meglátogatta a zenekart, sőt látogatásuk odáig fajult, hogy játszottak is a zenekarban (rövid ideig még egy billentyűs is részt vett a zenekar munkásságában). A fúvósok közül Zoli kiváló trombitás maradt a zenekarral egy jó ideig, aki a mai fúvósszólók nagy részét is írta.
Szintén Pepe ( valamit tud ez a figura) hozta a Club-ba Szabó „NIL” Dánielt, aki a basszusgitáros-énekes pozíciót vállalta fel. NIL-nek köszönheti a zenekar a dalok nagy részét, remek szövegekkel és basszustémákkal gazdagította a zenekar repertoárját.

2005-ben egy szerencse folytán a zenekar összefutott egy zenés-táncos szórakozóhelyen Tutor Lászlóval, a jelenlegi virtuóz harsonással. Erre az időre tehető a Pentele Ska Club megalakulása a következő tagokkal: Andris, Pepe, Nil, Zoli, Laci, Henrik. Pepe és Zoli hamarosan sajnos elhagyták a zenekart. Zolit nehéz volt pótolni (Pepét nem, haha:D), kilépése után sokáig üres volt a trombitás helye, ugyanis Dunaújváros az acél városa, így kevés a rézfúvós. Végül Szigeti Péter töltötte be ezt a helyet.

2007 decemberében rögzítette a zenekar Budapesten az öt számot tartalmazó demo felvételét.(tanulásnak jó volt, na).
Ezzel a felállással 2008 februárjában megvolt a zenekar első igazi fellépése Budapesten az After Music Club-ban, ami kiválóan sikerült (azóta sem győzzük a rajongói leveleket). Később hasonlóan jó hangulatú koncerteket adott a zenekar a dunaújvárosi Déeff Club és Darts Club nevezetű szórakoztató és élménycentrumokban ( csak Club-okban játszunk).

2008 nyarán hirtelen kilépett a zenekarból Nil és Peti is, ami nagyon rosszul érintette a zenekart. Sok időbe telt helyrerázódni, de még azon a nyáron csatlakozott hozzájuk Szántó Tamás, aki az énekes szerepét hivatott betölteni, és Baburin Róbert basszusgitáros. Pár hónappal később egy újabb, immár fafúvós zenészt ( mondom, hogy nincs rézfúvós) köszönthetett a zenekar, aki a Borzák Albert névre hallgat, és kiválóan szaxofonozik, kerékpározik. Az előbbinek a zenekar jobban örül.

Itt tart a zenekar most. Új koncertek, új kihívások, új élmények várnak rájuk, és mindenkire, akik eljönnek a koncertekre.
 

 

HONLAP


VIDEÓ