Planet 55Planet 55

A 2009 egyik legígéretesebb zenekarának kikiáltott Planet55 még alig alakult meg hivatalosan, máris az A38 színpadán és az angol MTV műsorában találták magukat. Azóta Ausztráliától Németországig kapják a pozitív visszajelzéseket a myspace oldalukra triphopos-funkos-hiphopos zenéjükről, odamondogatós angol nyelvű szövegeikről, meg az énekes lány hangjának varázsáról.

A Planet55 a Rák csillagköd 55-ös számú naprendszerének egyik Földszerű bolygója, amin a jóég tudja, kik élnek. Annyi bizonyos, hogy a Földön nehezen látnának a síkokat kellemes formákká csúsztató szemüveg nélkül, ami a banda védjegye is ekképpen, mint a világok találkozásának és egymásra csodálkozásának kulcsa.

Sokféle impulzusból táplálkozó zene forr itt össze egy markáns hangulattá, ami a megkerülhetetlenül súlyos mondandónak hol kontrasztot ad, hol támogatja azt. Kavargó lendülettel rántanak bele a társadalmi problémák őszinte tényeibe, antiglobalisták, zöld mozgalmak harcába a radikális szövegek, míg máshol egy kedves lány szerelmes dalát festik alá a lágyabban hullámzó hangok.

Régi felállásban a tagok 2007-ben kezdtek el együtt zenélni Egerben, a Jazzszerű zenekarban (Gulyás Kristóf a doboknál, Keresztes Zoltán a basszusgitárral, Cornelius mint mc, Örsi András djként és a Qualitonsban is játszó Szőke Barna gitáron és szintin, mikor min.) Hamarosan énekest váltottak a Zubolyból, Hagesherből, Shkayachból és a Beat Disből is ismert Polnauer Flórára, a Planet55 ezzel kezdte meg hivatalos földi pályafutását. 2008 augusztusától alkotnak közösen Budapesten. A Smokesigns lemez felvételeit rögvest el is kezdték, 2009 január végére kézzelfogható állapotba került az anyag. A Nowadays című számuk azonnal fel is került az MR2 válogatás lemezére.

 

 

HONLAP


FOTÓK


Planet 55
Planet 55
Planet 55

VIDEÓ


FELVÉTELEK