Pop IvanPop Ivan

A Pop Ivan formáció 1997 nyarán alakult. A 40Labor multimédiás alkotó csoport és az Adam30 zenekar fragmentumaiból klónozódott, energiáit, motivációit tekintve avantgarde-jazz formáció a kezdetekben 5 taggal tartotta a világ egészét bekebelezni kívánó többórás előadásait, melyek túlfűtött érzelemvilága bőven csöpögött punkos gesztusoktól, a szellemi magasfeszültség megteremtésével koncertjeik akusztikai performancekké lényegültek.


A kezdeti elvetemült lépések jellemzően megosztották a hallgatóságot, egyesek elviselhetetlennek,mások elviselhetelenül eredetinek és jónak tartották a Pop Ivant, egyben azonban egyetértettek kishazánkban és külföldön is: ilyet még nem láttak, hallottak…


Ahogy beérett a „popivan” hangzás, azzal együtt a zenekar tagjai is kifejlesztették maró egyéniségüket, ennek szellemében 2002-ben megjelent a Hospital Hungary c. lemezük, mely hangulatában magában hordozza a kezdetek végtelen lendületét . 2004-ben az immár koncert és turnéedzett formáció a hangzás és zeneiség érdekében kiegészült még két fúvóssal, a 7 tagúra bővült mini big band az erejét tudatosan a kifinomultabb szövetű, megkomponáltabb, hangszerelésében is összetettebb zene irányába terelte nem veszítve elemi erejéből. Előadásaikat gyakran kíséri általuk forgatott illetve talált film-anyagokból összeállított vetítés, kisebb színpadi akciók. A változó érzületű számok, balladák, opuszok sokszor összekapaszkodva alkotnak immár a kortárs zene határait feszegető egységeket.

A Pop Ivan formáció, mind hazánkban, mind bővebb környezetében egy speciális űrt kitöltő, a zenei trendektől, sallangoktól mentes szellemi-gyakorlati műhely.
2008 novemberében megjelent második nagylemezük a Dreamhunting.
 

 

HONLAP


Forrás: dalok.hu/popivan

VIDEÓ


FELVÉTELEK