Rácz Gergő és zenekaraRácz Gergő és zenekara

11 éves korában Budapesten a XVIII. kerületi zeneiskolában kezdődött el zenei képzése, amikor is klasszikus gitáron kezdett el játszani.

14 évesen került be a Park együttesbe, amelynek menedzsere a magyar rock and roll állócsillaga, Fenyő Miklós volt. Gergő így együtt zenélhetett Fenyő fiával, Dáviddal (zongora), Révi Sándorral (gitár) és Pálmai Viktorral (dob). A fiatal zenész első szerzeménye is a zenekar „Minek nőjek fel” című albumán volt hallható. A korong hamar népszerű lett, összesen 20.000 példányban fogyott el.

15 éves korában elindult az Országos Zeneiskolai Gitárversenyen, amelyet meg is nyert a tehetséges fiatalember.

1995-ben felvették a Zeneművészeti Főiskolára, ahol tanulmányait a klasszikus gitár tanszakon kezdte el. A főiskola mellett elkészítette első demó felvételeit, amelyet elküldött ahhoz a kiadóhoz is, ahol később lemezszerződést ajánlottak neki egy fiúzenekar tagjaként.

1997-ben megalakult Magyarország egyik legsikeresebb fiúcsapata, a V.I.P., ahol társai Rákonczai Viktor, Rakonczai Imre és Józsa Alex voltak. A formáció a dublini Eurovíziós Dalfesztiválon mutatkozott be először a hazai és a külföldi közönségnek egyaránt. Az együttes pályafutása alatt három nagylemez jelent meg, ebből kettő arany státuszt ért el.

2000-ben feloszlott a V.I.P., ezután Gergő saját stúdiójában vonult vissza, ahol különféle zenei produkciók közreműködője lett mint zeneszerző, gitáros, és hangszerelő. Segített Lolának, Dukai Reginának, Zsédának, a Princessnek, az R-Port-nak, és számos reklámhoz is szerzett zenét.

2004-ben a Fool Moon nevű acappella együttes tagja lett.

2005-ben az énekegyüttessel Graz-ban szerepeltek, a Ward Swingle Nemzetközi Acappella Versenyen, ahol első helyezést értek el.

2006. tavaszán megjelent első szóló-maxija és videóklipje, Bennünk a világ címmel. A dallal az örszágos rádiós listán az élvonalba került, a klip a Viva Chart toplistáján pedig egészen az első helyre kúszott fel. Még ebben az évben, - a tél folyamán - jelent meg Gergő nagylemeze is, szintén „Bennünk a világ” címen. S ezzel szinte egyidőben a boltok polcaira került a második Rácz Gergő maxi is, „Súgd a nevem” címmel, és természetesen egy új videóklipet is leforgatott a gitáros-énekes.

A Popcorn magazinban a 2006-os év kedvenc magyar énekesének jelölték.
 

 

HONLAP


VIDEÓ


FELVÉTELEK