RotorRotor

A RoToR zenekar az 1980-as években alakult miskolci heavy/speed metal együttes.
A zenekar története dióhéjban:
1987 Megjelenik a ROBBANÁSVESZÉLY LP amelyen a zenekar 2 számmal képviselteti magát. Metálháború és Rotor-Rémálom.
1988 Következett a Robbanás veszély 2. lemez szintén két dal. Forma-1, és Pokoli Éj. TV felvételek, fellépések…stb.
1991 Megjelenik a Tépj Szét Minden Láncot LP A lemez megjelenését követően egy hónapon keresztül Franciaországban a RIVIÉRÁN turnézik a zenekar a Francia kulturális egyesület meghívására. Fergeteges bulik, jó hangulat, sok nyúlhús meg ilyenek. A koncertezés mellett születtek újabb dalok amelyek DEMO formájában rögzítésre kerültek. A második lemezanyag demo-jának elkészítése után történt az első jelentősebbnek mondható tagcsere a zenekarban. A dobok mögé új arc került, Fekete Szilárd, (vagyis én) aki jelenleg is tagja a zenekarnak. A tagcsere után lassult a lendület egy rövid időre mert az egész műsort újra kellett velem tanulni. A következő törést Söndi távozása jelentette, aki a basszusgitáros posztot cserélte fel a munkára. Hosszú ideig kerestünk helyére illő embert, még „Kisgonosz” is játszott egy ideig a zenekarban aki most a Benkó Dixiland Band-ben nagybőgőzik. Hát istenem, jól zenélt, de nem egy metálarc az biztos. Hahaha! Tévedett már más is. Végül Márton Krisztián csatlakozott a hozzánk, de néhány buli után elváltak útjaink. Megunva ezt a helyzetet Ferenczi Laci úgy döntött eladja Gibsonját és a szólógitáros posztot feladva, basszusgitáros lesz. Most is az! Ezért egy ideig négyen játszottunk. Tanulj és hangszerelj át mindent 4 főre! Grrrr! Amikor mindez megvolt rájöttünk, hogy kell még egy gitáros! Most hirtelen két főre emlékszem akikkel próbálkoztunk. Andrásik Remó (Zizi Labor) és Szilágyi Tamás (ATOMIC). Remó nagyon király gitáros de ez a fajta zenei világ annyira nem jött be neki. Pedig volt Vele egy igen jó bulink a Miskolci egyetem Gólyabálján.
Amikor elment, kapóra jött, hogy Tamás eljött az Atomic-ból. Rögtön megtaláltuk egymással a közös hangot és néhány hét alatt elkészítettük az ÁRVAHÁZ című anyagot. Ez az anyag tulajdonképpen nagyszerűen vegyítette a ROTOR és az ATOMIC zenéjét.
Sikeres bulik következtek majd a VEGETÁCIÓ anyag elkészítése. Ekkora azért egy kicsit átgondoltuk a zenélést és úgy döntöttünk változtatunk egy kicsit a mondanivalókon. Elindultunk egy kicsit humorosabb és lazább szövegvilág felé. Ezt tanúsítja az első olyan klip, ami a jelenlegi felállással készült. Címe Vidám Szerelem. Elég sok helyen lement. Ezt követően elkészítettük a Semmi Nem Elég című albumunkat, ami már egy egységes zenei világot tükrözött. Az album ugyan magán kiadásban jelent meg, de a zenekar számára az ínségesebb idők után meghozta a viszonylagos sikert. A motorosok rákattantak erre az albumra és innen kezdve sok motoros találkozó meghívottjai közt ott szerepelt a zenekar. Ez az időszak visszahozta a zenekar önbecsülését is. Elkészítettük a lemezhez tartozó klipet a miskolci East Side motoros klub tagjainak szereplésével, a MAGAM VAGYOK című számra. Ebben az időszakban, a honlap(http://rotor.uw.hu) beindítását követően, érkeztek felénk olyan információk, hogy a zenekarnak külföldön kultusza van. Több levélváltást követően jutottunk el egy finn sráchoz HENRY-hez aki mindenáron meg akarta jelentetni a Semmi Nem Elég albumot bakeliten(!). Innentől kezdve már történelem, hogy az album megjelent és kapható Finnországban és néhány külföldi internetes oldalon is megrendelhető (pl: karthagorecords.de - itt még a Tépj Szét… albumot is árulják!) Ezt követően készült el a Gyökerek album, ami gyakorlatilag visszakanyarodást jelentett a hagyományosnak nevezhető ROTOR stílushoz. Erre utal a cím is egyébként.
Egy évvel később a Tépj Szét… album megjelenik CD formátumban. Tulajdonképpen mi már lezártnak tekintettük a Tépj szét.. anyag ügyét. Úgy gondoltuk, hogy a lemez már megtette amit lehetett. A koncert programban szerepelnek róla dalok, de nem terveztük az újra kiadást. Igaz sokszor találkoztunk olyan srácokkal, akik már nem rendelkeztek lemezjátszóval és szerették volna CD-n beszerezni a lemezt. Készültek az új anyagok és a Semmi Nem Elég albumunk mint ahogy már említettem valahogy kikerült Finnországba. Itt egy finn kiadó fantáziát látott benne és kiadta az anyagot bakeliten, ami elkerült egy német underground kiadóhoz, aki a Tépj Szét… anyagot is forgalmazta korában, szintén bakeliten. Valahogy ettől kezdve indult be aztán a dolog. Egyre többen szerettek volna CD-t a TSZML-ból. Japán, Taiwan, Németország, Finnország…stb. Szerencsére a korábban elveszetnek hitt mesterszalag valahogy előkerült, így le lehetett gyártani a CD-éket. A NAIL Records-nál ezt követően kiadásra került az anyag. Extra a bakelithez képest, hogy rajta van a TSZML videoklip is. Dióhéjban ennyi nagyjából. (Elég jók a visszajelzések a CD-ről egyébként).
 

 

HONLAP


VIDEÓ