StereomilkStereomilk

A zenekar első felbukkanási pontja a 2000-ben megjelent Hiperkarma lemezen található Erdő c. dal. Az akkor még csak egyszemélyes projektet Szekeres András (Junkies) hívja életre abból a célból, hogy a hangos-punkos anyazenekarától eltérő ötletei (is) megvalósulhassanak. 2003 közepére András elérkezettnek látja az időt arra, hogy elképzeléseit zenekarral valósítsa meg. Szekeres egy régi gimis osztálytársában lel partnerre (Almási Endre), akivel rögvest dalíráshoz fognak. .

2004 jan. 31. Az első Stereomilk koncert (még Milk néven), a budapesti Pesti Est Caféban. 2004 szeptemberében leforgatják első klipjüket: a Gondolni rád című dalra. Az alacsony költségvetésű videót a magyar zenetévé időnként műsorra tűzi. 2005 végén a zenekar lemezszerződést köt, az FF Film&Music lemezkiadóval. 2006 májusában elkészül a második klip a Ma című dalhoz, melyet a Viva Tv már rotációban játszik. A csatorna slágerlistáján a zenekar a tizedik helyig kapaszkodik fel.

2006 őszén a zenekar országos turnén vesz részt a Hiperkarma zenekar társaságában. 2006.nov.22. Megjelenik a Stereomilk várva várt azonos című nagylemeze a Universal terjesztésében. 2006 decembere. Déri Zsolt (az est.hu főszerkesztője) kritikájában 2006 egyik legjobb lemezének nevezi a Stereomilk bemutatkozó albumát. 2006. dec. 28. nagysikerű lemezbemutató koncert a budapesti Gödör Klubban. 2007 februárja. Az együttes Ma című dala egy hónapig vezeti a debreceni Friss Rádió slágerlistáját.

2007. júniusa. Elkészül a zenekar új klipje a Csillagtelep c. dalhoz, mely naponta többször látható a zenei tévékben. 2007 ősze: Az mr2 Petőfi Rádió rotációban játssza a csapat: Előszobától a hálószobáig című dalát. A Youtube nevű fájlmegosztón rövid idő alatt több mint 35.000 felhasználó tölti le a Csillagtelep c. dalt.

2008 január. Fonogram díjra jelölik a Stereomilk bemutatkozó lemezét, az év legjobb modern-rock albuma kategóriájában. 2008 február. Az Erdő című dalra videóklip készül, amely az MTV játszási listáján a nyolcadik helyig menetel. 2008. július 19. A Stereomilk nagy sikert arat Siófokon a Coke Club-on, az MTV LGT Icon rendezvényén, ahol 6000 ember és a legendás zenekar tagjai elött zenél. A koncert és az erről készült tévéműsor nagy és pozitív visszhangot kelt. 2008. augusztus. Az MTV nézői minden idők 14. legjobb magyar klipnek választják az Erdőt. A zenekar tagjai: Szekeres András- ének, Almási Endre-gitár, Farkas Csaba- basszus, Szekeres István- dob.
 

 

HONLAP


VIDEÓ