Sub Bass Monster


Sub Bass Monster

Máté Szabolcs, azaz Sub Bass Monster (Veszprém-Gyulafirátót, 1977. április 15.) magyar rapper.
1994-ben Máté Szabolcs egy gyermekkori barátjával megalapította a Hemapopu formációt. 1997-ben a Fila Rap Jam nevű versenyre elküldött egy demót, amivel a 3. helyen végeztek. A dal a Rap Jam válogatáslemezre is felkerült. Több sikeres fellépés után a Hemapopu feloszlott. 1998-ban a Fila Rap Jam II-n már egyedül lépett fel a Nincs nő, nincs sírás című dallal Sub Bass Monster néven, ami a műfajra és a termetére utal. Ezt lemezszerződés követte a Magneoton-Warner zenei kiadónál.

1999 júniusában jelent meg első albuma Félre az útból címmel. A lemezen helyet kapott a Nincs nő, nincs sírás című dala is, melyből később az album első kislemeze készült. Ezen kívül az albumról még 3 rendkívül sikeres kislemez jelent meg: a Gyulafirátót, a 4 ütem és a Mákvirág című dalokból. Az albumból 50 000 példány kelt el, így elérte a platinalemez minősítést.
2000-ben több mint 250 fellépést adott, játszott a Pepsi Szigeten is. Veszprém polgármestere Veszprém város aranyérmével tüntette ki Sub Bass Monstert kiemelkedő kulturális munkájáért. 2001-ben jelent meg második albuma Tovább is van, mondjam még címmel, melyről egy kislemez jelent meg, az Igaz vagy hamis című dalból. Az albumból 30 000 példány kelt el, ezzel elérte az aranylemez minősítést.
2002-ben Sub Bass Monster megjelentetett egy remixalbumot SBMX címmel. Az albumon az előadó legismertebb dalainak remixváltozatai hallhatóak.
2006-ban jelent meg negyedik albuma Sub Bass Monster címmel. Az albumról három kislemez jelent meg: a Sub Bass Monster, a Ragga a csodaszarvasról és az A mindent vivő slágercímű dalokból.


Még 2006-ban a Magna Cum Laude együttes felkérte Sub Bass Monstert egy közös dal elkészítéséhez. A közös kislemez a Lehet, hogy eltört címet kapta.
2008-ban Sub Bass Monstert felkérték Keményffy Tamás új filmje, a Mázli főcímdalának eléneklésére. A dalból, ami szintén a Mázli címet kapta, videoklip is készült.
2008 és 2009 között részt vett az Animal Cannibals új Rap diszkó című albumának felvételein. Az albumról már több kislemez is megjelent, melyek közül kettőben, az Északon, Délen, aRégi cucc és a Faház meg Sátor című számokban Sub Bass Monster is szerepel.
 

 

HONLAP


VIDEÓ