Szekeres AdrienSzekeres Adrien
Szekeres Adrien Egerben született, 1973. október 6-án. Az aktívan eltöltött gyermekévek után a tiszta szemű kislány komoly terveket szőtt.
Számos szavaló- és énekverseny győzteseként, tanárai bátorítására jelentkezett az ország egyetlen irodalmi-drámai tagozatos gimnáziumába, a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumba. Felvételt nyert, mellyel addigi életének legnagyobb álma vált valóra. Gyönyörű négy évet töltött el Szentesen.
Az iskola szellemisége nagyban befolyásolta gondolkodásmódját és a művészetekkel való kapcsolatát.
1991-ben a gimnáziumot képviselve kimagasló teljesítményt nyújtott az Erkel Diák Ünnepeken.  Magánének kategóriában 1. helyezést szerzett és neki ítélték a fesztivál nívó díját, valamint egy különdíjat is. Az érettségi vizsgái után 1992-ben búcsúzott Szentestől.

1992 őszétől Sík Olga növendékeként indult meghódítani a fővárost. Az ezt követő néhány évben számos énekversenyen és fesztiválon mérettette meg magát. Egy ilyen alkalommal beleszeret hangjába a kitűnő muzsikus Bényei Tamás, a Hot Jazz Band vezetője és 1995-ben meghívta állandó vendégnek zenekarába. Angol és magyarnyelvű albumaikon rendszeresen hallható egy-egy gyöngyszem Adrien tolmácsolásában.

Az igazi nagy siker azonban még váratott magára, bár szárnypróbálgatásaira a Magyar Rádió Zenei Osztályán is felfigyeltek és 1996-ban eMeRTon díjjal jutalmazták.

1997 elején egy jazz-zenészekből álló zenekarral funky zenét játszott, amikor egyik koncertjükön Erdélyi László ámulattal hallgatta - ahogy ő fogalmazott - a „pici nőt nagy hanggal“.  Megismerkedésük után hamar lázas munkába kezdtek.  Az első közösen elkészített felvétel után a Sony Music azonnal szerződést ajánlott egy nagylemezre.  Az országos ismertség már nem sokáig váratott magára. Az 1997. júliusában megjelent „Szebb holnap“ című lemezzel Adrien különleges, erőteljes mégis érzelemdús hangja sok ember szívét meghódította. Az Unisex sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy - szinte példátlan - a lemezről öt dalt tűztek műsorukra a különböző rádióállomások (Szebb holnap, Mindenre készen, Száguldj velem, Úgy szeress, Itt a nyár újra). Három dalhoz forgattak videoklipet.
Adrien boldogsága hamarosan teljes lett. 1998. augusztus 1-én örök hűséget fogadott a kiváló zeneszerzőnek Kiss Gábornak az egri Bazilika falai között.  Mivel zenei téren is nagy közöttük az összhang, az Unisex második lemezét már Gábor irányításával készítette el 1999-ben.
Folytatódott a sikersorozat, a slágerlistákon négy dal szerepelt a „Csoda az élet“ című albumról (Hív a nagyvilág, Játssz velem, Csoda az élet, Jön 2000).  Minden dalhoz videoklip is készült.

Igazi kitüntetésnek számított, hogy felléphettek a Felvonulási téren rendezett Kapcsolat koncerten 200 ezer ember előtt.  Még ebben az évben az „Év énekesnője“ díjjal jutalmazták Adrient a közönség szavazatai alapján. 2000 nyarán mégegyszer fellépnek a Kapcsolat koncerten és a Budai Parkszínpadon önálló esttel szórakoztatták a nagyérdeműt.  A zenekaron belül emberi problémák sokasodtak és Adrien úgy döntött, nem folytatja a közös munkát Erdélyivel.
2001-ben kiadót váltott és megjelent első szólólemeze „Futok a szívem után“ címmel, a Tom-Tom Records gondozásában.  A dalok Adrien zeneiségének lírai oldalát hangsúlyozták. A családias hangulatú kiadóval három dalt másoltak ki kislemezre a rádiók számára (Futok a szívem után, Túl késő, Forróbb a nyárnál) két dalhoz készült videoklip. Az énekesnő hangját új mestere: Kővári Judit csiszolta még tökéletesebbé.
A könnyűzenei élet élvonalában eltöltött 6 év után 2002 őszén elvonult a nyilvánosság elől, majd 2003. április 12-én életet adott első gyermekének: Kiss Csillag Jázminnak. Ezekben a hetekben férje és szövegírótársa Simon Attila megajándékozták – az élete legszebb hónapjait élő kismamát - egy csodálatos dallal, melyhez partnerként Dobrády Ákost kérték fel.
A Híd a folyót című dal és a hozzá készült videoklip 2004. márciusában a slágerlisták élén debütált és tündöklése közel egy évig tartott, így nem hangzatos újságcikkeknek kellettek, hogy emlékeztessenek Adrien létezésére.  A nagy siker ellenére nem készített új önálló nagylemezt. 2004 augusztusában kiderült, hogy újra gyermeket hord a szíve alatt.
2005. március 15-én világra hozta második kislányát Kiss Emília Grétát. Gyermekei mellett boldog és büszke házasságára, valamint a harmóniára, melyet évek óta sikerül megőrizniük.  2005 tavaszán pici babájától csak rövid időre szakadt el, hogy átvegye a Jakab Líra díj II. helyezettjének járó elismerést. Még ebben az évben ő lett az Arany Európa Művész díj nyertese az előadóművészi kategóriában. Szinte természetes, hogy újra lemezszerződést kapott (EMI / Private Moon Records) és férjével elkezdték a stúdiómunkálatokat.
2005 őszén jelent meg az oly régóta várt Szekeres Adrien album, „Olthatatlanul“ címmel.  Az első dal, amit a közönség megismerhet az „Engedd hát…“, - melynek zenéjét Kiss Gábor, szövegét pedig ő maga írta, - amihez videoklip is készült.  Az album minden részlete átgondolt és mentes popularitástól, a gyors sikereket kereső munkától. A már négy év óta várt művészi alkotáson tizenegy vadonatúj dal van, valamint a Híd a folyót című duett.  A művésznő zeneíróként is megmutatkozik a lemezen, ettől még inkább személyes hangvételű az album. Őszinte, érzelemdús dalok egy kiforrott stílussal rendelkező előadó tolmácsolásában. A jövőben sem kíván tízezrek bálványaként tündökölni. Megelégszik azzal, ha „csak“ szeretik és hagyják őt énekelni!
 
Futok a szívem után
Szekeres Adrien és Erdélyi László neve az Unisex együttesben vált mindenki számára ismertté. A sikerek valóra váltották mindkettőjük álmait, különösen Adrienét, hiszen neki ez a formáció volt az első megmérettetés a pop-énekesi pályán. A művésznő jellegzetes, dzsesszes hangja nem csak a klubok közönségének és a lemezvásárlóknak a szívébe lopta be magát, de a kritikusabb szakmai rétegeket is meghódította. A csapat feloszlása után az énekesnő önállóan kezdett karrierjének építésébe. Az Unisexből megismert és megkedvelt, jellegzetes hangzás megmaradt, de Adrien sokkal többet énekel az érzelmeiről. Dalai továbbra is keresettek, mind a média, mind a közönség részéről.

 

HONLAP


VIDEÓ


FELVÉTELEK