Széles IzaSzéles Iza

Széles Izabella (Lima, Peru, 1986. augusztus 14. –) magyar énekesnő. 2005-ben vált ismertté, mint a Megasztár 3 egyik döntőse.

Széles Izabella Peruban született, de szüleivel négy éves korában visszaköltözött Magyarországra. Szentendrén telepedtek le, és itt kezdett el általános és zeneiskolába járni. A zeneiskolában először csellózni, majd zongorázni tanult.
Nyolc éves korában szüleivel ismét Dél-Amerikába kellett költözniük, ezúttal Chilébe. Sajnált itt hagyni mindent, de tudta, nagy kaland vár rá. Chilében abba kellett hagynia a csellózást, mivel nem volt megfelelő tanár, ezért csak a zongorázást folytatta. Családjával két év múlva tértek vissza Magyarországra. Izabella újra elkezdett csellózni, a zongorázást pedig abbahagyta.
Később Izabella apja meghalt. P. Tóth Béla tiszteletes hatására jelentkezett a Szentendrei Református Gimnáziumba, ahová felvételt nyert. Egyik barátnőjével jelentkezett az iskola „Ki mit tud?” versenyére, ahol Alicia Keys „Fallin” című számát adták elő. A zsűri megszavazta nekik az első helyet, és az iskola közönségdíját is megnyerték. A szentendrei majálison is énekelt, ahonnan szintén pozitív visszajelzéseket kapott. A sikerek hatására Izabella eldöntötte, hogy komolyan foglalkozik az énekléssel, ezért jelentkezett a TV2 akkor induló tehetségkutató műsorába, a Megasztárba.
Izabella a Megasztár előtt felvételt nyert a Zsigmond Király Főiskolára, kommunikáció szakra, de ő először kipróbálta magát mint énekesnő. Végül bejutott a döntőbe, a legjobb 12 énekes közé.
A Megasztárban figyelt fel rá mostani menedzsere, Neményi Ádám, aki elindította Izabella zenei karrierjét.


Izabellát 2008-ban felkérték a 9 és fél randi című romantikus film főcímdalának feléneklésére, a dal címe Senki más. A dal és a hozzá készült klip sikeres lett. A Viva Tv slágerlistáján az 5. helyet érte el debütáló kislemeze. A dalnak angol nyelvű változata is készült, címe: Matters of the heart. A mozifilmben pedig egy kisebb szerepet is kapott, ő volt a táncoktató táncpartnere.
Nem sokkal később Izabellát felkérte egy duettre Popper Péter, a „Végtelen” című számához, melynek videoklipjében az éneklés mellett csellóval is kísérte Popper Pétert. Az énekesnő ekkor egyszerre két klippel szerepelt a Viva Chart-on, a Végtelen a 14. helyig jutott el.
2008-ban felénekelte az M1-en indult gyermekvetélkedő, a „Fel a cipővel” című műsor főcímdalát, majd még ez év októberében felkérték, hogy énekelje el a High School Musical 3 című film egyik betétdalának magyar változatát. Izabella duettpartnerének a Barátok köztből ismert Dósa Mátyást választották, és a dal az Itt és most címet kapta.
 

 

HONLAP


VIDEÓ