Takáts EszterTakáts Eszter

Takáts Eszter (1979. november 18.) Utcazene Fesztivál első díjas pécsi dalszerző, énekes, gitáros. Önálló kiadású lemeze a Rövidtáv címet viseli. A PTE Művészeti karának karvezetői szakán végzett baranyai zenész szólóban és zenekari felállásban is színpadra lép, egészen tizenöt éves kora óta, amióta a zalaegerszegi Free Time Band együttesbe bekerült.

A Takáts Eszter, Bogárdi Aliz, Kerekes Kornél, Babarci Bulcsu (TükeZoo), Kürti Katinka, Dömösi Tamás, Rózsafi Gergely, Ughy Tünde alkotta zenekar saját szerzeményeivel bejárta az egész Dunántúlt. A Gödöllői Dalostalálkozó díját elnyerték 2001-ben. Takáts Eszter 2000 őszén ismerkedett meg Bogárdi Alízzal, aki akkor még a Mecsek Táncegyüttesben brácsázott. Ketten alakították a Pavilon együttest, amely fél év alatt 8 tagúra bővült. A népi- és világzenei hangzású a zenekar 4 évig működött, míg fel nem oszlott.

Tea Culpa duó - A Lukács Sándor és Takáts Eszter alkotta formáció 2005 óta létezik és ma is aktív. 2005-ben az Utcazene Fesztiválon (Veszprém) elő helyezést értek el.

GumiZsuzsi zenekar: Takáts Eszter (dalok, ének, gitár)
Kerekes Kornél (nagybőgő, basszusgitár)
Reiner Ágoston (gitár)
Molnár András (billentyűk, ének)
Zentai Péter (dob)
Iványi Szabi (gitár, ének)

Vaga Yaga: Takáts Eszter (dalok, ének, gitár), Bogárdi Aliz (hegedű)
 

 

HONLAP


VIDEÓ


FELVÉTELEK