UnitedUnited

1999-ben az akkor még Acid Company néven koncertező zenekar (Pély Barnabás, Romhányi Áron, Kolta Gergely és Vadász Péter) Orbán Tamás produceri és szövegírói közreműködésével elkészítette első lemezét United néven. Ezzel a lemezzel rövid időn belül a magyar könnyűzenei élet élvonalába kerültek. Olyan slágerek találhatók "Az első..." c. albumon, mint a "Hárman párban", "Hófehér Jaguár", a "Koktél", vagy a "Nincs ősz, nincs tél".

2000-ben ez a lemez Aranyzsiráf díjat kapott "az év lemeze" kategóriáben, a "Nincs ősz, nincs tél" pedig Jakab Líra díjas lett. Még ebben az évben a zenekar és Orbán Tamás útjai elváltak.
2001-ben megjelent az együttes második nagylemeze "A Nap felé" címmel, melyen többek között a "Hajnalban még a Nap is más" c. sláger található. Arany Zsiráf-díjat kaptak a legjobb popalbum kategóriában.

A harmadik nagylemez 2002 márciusában jelent meg "Keserű méz" címmel. Egy hónappal később Kolta Gergely basszusgitáros helyét Mits Gergő vette át.
2004-ben napvilágot látott a negyedik, Graffiti c. nagylemez, melyről két sláger jött ki kislemez formában, a"Mondd még" és a "Végső vallomás" című, melyekből videoklip is készült. A negyedik korong munkálataiban újra segédkezett Orbán Tamás szövegíró, producer.

Három év folyamatos koncertezés után Magyarországon elsőként a United tette ingyenesen letölthetővé új zenei anyagát, mely stílszerűen a www.united.hu címet kapta. Az albumot közel 100 ezren töltötték le 2007.decembere óta. 

 

HONLAP


VIDEÓ


FELVÉTELEK