Zséda (Zsédenyi Adrienn)Zséda (Zsédenyi Adrienn)

A Pápai születésű művésznő Szentesen a Horváth Mihály Gimnázium irodalom-drámai tagozatára járt középiskolába, majd Sík Olga tanárnőnél tanult énekelni. Zsédenyi Adrienn rajong a színházért és a moziért, nagy kedvencei a reneszánsz kor alkotó művészei, érdeklődik a lakberendezés iránt. Szeret utazni és vonzódik a keleti kultúrákhoz.

Három színházban eltöltött év következett, ahol kamatoztatta színészi tudását és képességét. (Arany János Színház, Független Színpad, Kréta Kör, Új Színház)

1994-ben megalapították a Cotton Club Singers együttest, amellyel a kis mulatóktól eljutottak egészen a legnagyobb tv-show-kig. Hat év alatt öt nagylemezük jelent meg, és minden évben két egész estés önálló koncert adtak a Budai Parkszínpadon és a Kongresszusi Központban.

Következett Washington, ahol a magyar delegáció képviseletében fellépett a Folger Shakespeare Library-ban rendezett magyar esten, ahová az Egyesült Államok elnöke is hivatalos volt. Műsorát a világhírű accordion művész Tabányi Mihály kísérte.

Pályája során mindíg minőségi éneklésre törekedett. 7 évig tanult hegedülni és a művészi pálya mellett diplomát szerzett, mint szociálpedagógus.

A Kőbányai Zenei Stúdióban osztálytársa volt Rakonczai Viktor (exVIP/jelenleg R-PORT) aki az album zenei arculatának kialakításában is nagy szerepet játszott. A dalok nagy részének zeneszerzője és Adrienn zenei producer társa. A szövegeket Szabó Ágnes és Major Eszter írta, akik meg tudták ragadni azt a finomságot, nőiességet és modernséget ami jellemzője a lemeznek.
 

 

HONLAP


VIDEÓ