Underground dalok színpada (Gödör klub, Budapest)


Underground dalok színpada (Gödör klub, Budapest)

A Keleti Blokk és a Gödör Klub összefogásából kerül idén újra megrendezésre a Magyar Underground Dal Napja. A cél egy olyan Magyar Dal Napján belüli egynapos fesztivál megszervezése, ahol a magyar underground zenekarok, előadók valamennyi generációja reprezentálva van, ismertségre való tekintet nélkül.

 

A zenekaroknak két színpad ad váltva helyet egy egész napon át. Az előadókat – amellett, hogy felkértük a részvételre – megkértük arra is, hogy a saját számaik mellett dolgozzanak fel és adjanak elő egy számukra meghatározó magyar dalt. A Gödör Klub és az Erzsébet tér kihasználatlan részei kapcsolódó programoknak biztosítanak majd helyet.

A Magyar Dal Napja az elsők között kérte fel a Keleti Blokkot az underground helyszín megrendezésére, aki azt nonprofit keretek között vállalta el. A Keleti Blokk egy főként zenei irányultságú alkotó központ, amely nonprofit módon segít alkotók és alkotócsoportok próbahely, műterem és stúdió problémáinak megoldásában, szervez koncerteket, valamint ezek mellett egy regionális zenei klubhálózat felállításán dolgozik.

A Gödör Klubot pedig nem szükséges bemutatni. Nem véletlen, hogy a Keleti Blokk őket kérte fel az együttműködésre. A Gödör Klub a régió egyik legismertebb underground fellegváraként és ehhez mérten kiemelt partnerként állt a Magyar Dal Napja underground helyszínének megrendezéséhez, lebonyolításához.

Konferanszié, földalatti zenebarát: Novák Péter

Jegyár: 300 Forint

Helyszín: 1051 Budapest, Erzsébet tér

PROGRAMOK